Nandi van Beurden Beeld © ANP

Nandi van Beurden heeft nieuwe hoofdrol te pakken in musical

12 januari 2022 17:00

Actrice Nandi van Beurden (30) heeft een hoofdrol in de nieuwe musical 'Dagboek van een Herdershond'. Dat hebben Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht woensdag bekendgemaakt. De actrice, nu nog te zien in 'The Sound of Music', speelt de rol van bierbrouwersdochter Miete.

De voorstelling is vanaf mei te zien in het MECC in Maastricht. Eerder is al gemeld dat Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze productie te zien zijn.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren zeventig. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen, een klein Limburgs landbouwdorp dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke roomse leven steeds meer onder druk te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hier werkte musicalster Nandi van Beurden tijdens lockdown

De rol van Miete werd in de tv-serie gespeeld door Bruni Heinke. De actrice, alom bekend als Helen Helmink in GTST, gaat Nandi van Beurden helpen haar rol in de musical zo goed mogelijk gestalte te geven. De soapveteraan zelf is vrijdag voor het eerst in vijf jaar weer op televisie te zien, in een aflevering van politieserie Flikken Maastricht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Bruni Heinke (81) vertolkt rol in Flikken Maastricht

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!