Alec Baldwin Beeld © ANP

Wapenexpert film Rust klaagt munitieleverancier aan

13 januari 2022 02:40

Hannah Gutierrez-Reed zegt dat ze het fatale ongeluk op de set van de film 'Rust' had kunnen voorkomen als ze op de bewuste dag bij de opnames aanwezig had mogen zijn om Alec Baldwin (63) instructies te geven. Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van onder meer 'The Wrap'.

De wapenexpert van de film klaagt ook de leverancier van de munitie aan, omdat deze Seth Kenney en het bedrijf PDQ Arm and Prop een mix van oefenpatronen en echte kogels zouden hebben aangeleverd. Ze zouden daarbij hebben aangegeven dat het om alleen de 'oefenkogels' ging, waar geen kruit of kogel inzit. 'Door dat te doen, hebben de aangeklaagden een gevaarlijke situatie gecreëerd op de filmset, waarvan Hannah Gutierrez-Reed niet op de hoogte was', aldus de rechtbankdocumenten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin dankbaar voor steun na schietincident

Daarin stelt Gutierrez-Reed ook dat als de producenten haar hadden ingehuurd voor de bewuste opnames, de dag anders was verlopen. 'Als Hannah was ingeschakeld, zou ze het wapen opnieuw hebben geïnspecteerd, en alle munities, en zou ze Baldwin hebben geïnstrueerd, zoals ze dat standaard deed op de set. Hannah zou Baldwin uit veiligheidsoverwegingen nooit het wapen op Halyna hebben laten richten.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Politie neemt telefoon Alec Baldwin in beslag

De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins werd in oktober tijdens de repetitie van de bewuste scène geraakt door een nog onbekend projectiel en kwam daarbij om het leven. Ook regisseur Joel Souza werd geraakt, maar hij kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!