Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet: 'Oproep is gehoord'

13 januari 2022 11:41

De organisatie van 'De Vrienden van Amstel LIVE' is blij dat het kabinet eindelijk iets van zich heeft laten horen. "Onze oproep is gehoord. Wij hebben ons punt duidelijk kunnen maken en dat is een positief signaal", laat producent Machiel Hofman van Tribe Company weten.

''Tot nu toe hadden we het gevoel dat we niet gehoord werden''

In Rotterdam Ahoy wordt al dagenlang opgebouwd en gerepeteerd voor de Vrienden van Amstel, hoewel de shows zo goed als zeker niet door kunnen gaan. Het ministerie van Economische Zaken noemde de situatie woensdagavond 'buitengewoon onwenselijk'. "We proberen steeds om beperkingen op tijd aan te kondigen, maar dit is in de praktijk heel moeilijk gebleken. We zijn ons ervan bewust dat hier een oplossing voor moet komen", zo stelde het ministerie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Evenementenbranche: ''Te laat duidelijkheid voor Vrienden van Amstel''

Volgens Machiel is die toezegging momenteel 'het maximaal haalbare' voor de sector. "Tot nu toe hadden we het gevoel dat we niet gehoord werden. Wij zijn denk ik van alle sectoren het langst dicht gebleven en ook nooit helemaal opengegaan. Het braafste jongetje van de klas maar wel het langste straf gekregen, zo voelt het een beetje. We wilden nu aandacht voor dit probleem creëren want ze hebben het nu wel heel ver laten komen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vrienden van Amstel LIVE komt volgend jaar met twee extra shows

Later donderdag gaat de taskforce culturele en creatieve sector in gesprek met Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media. De taskforce roept het kabinet opnieuw dringend op om een helder perspectief te bieden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!