Dierentuin in Los Angeles plant rozentuin voor Betty White

14 januari 2022 02:58

Bezoekers van de dierentuin in Los Angeles, de L.A. Zoo, kunnen herinneringen aan de actrice achterlaten rond een speciaal ingerichte rozentuin. Betty zat decennialang in het bestuur van de organisatie achter de dierentuin, de Greater Los Angeles Zoo Association.

De rozentuin ligt in Ludden Plaza, het plein in de dierentuin dat is vernoemd naar Betty's echtgenoot Alan Ludden. Ook heeft de zoo een wandelroute uitgezet, Betty’s L.A. Zoo Tour, die langs zestien plekken gaat waar Betty's bijdrage aan de dierentuin te zien is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Doodsoorzaak Betty White bekendgemaakt

De Golden Girls-actrice was sinds de opening in 1966 verbonden aan de dierentuin. In 1974 nam ze plaats in de raad van toezicht van de Greater Los Angeles Zoo Association. Niet lang daarna produceerde ze een televisiespecial met de naam Backstage at the Zoo, waarvoor ze beroemde vrienden als Mary Tyler Moore en Jimmy Stewart strikte. In 2011 bracht de comédienne het boek Betty & Friends: My Life at the Zoo uit, waarvan de opbrengst naar de L.A. Zoo ging. Het jaar erop vierde ze haar 90e verjaardag in de dierentuin.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Betty White nam vlak voor dood videoboodschap op voor fans

Betty overleed op oudejaarsdag op 99e jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte enkele dagen eerder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!