Lionel Richie ontvangt prestigieuze Gershwin Prize

14 januari 2022 06:30

Zanger Lionel Richie (72) mag in maart de Gershwin Prize in ontvangst nemen. De oeuvreprijs voor popmuzikanten wordt jaarlijks uitgereikt door de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten.

''Ik ben er trots op me aan te sluiten bij de eerdere winnaars''

Viervoudig Grammywinnaar Lionel scoorde zowel solo als met zijn band The Commodores grote hits, onder andere met ‘Hello', 'Three Times a Lady', 'Dancing on the Ceiling en Easy'. Ook schreef hij samen met Michael Jackson het nummer 'We are the World', dat in 1985 door een Amerikaanse allstarformatie werd ingezongen om geld in te zamelen voor hongerlijdend Afrika.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Katy Perry, Lionel Richie en Luke Bryan weer in jury American Idol

De 72-jarige zanger noemt het ontvangen van de prijs in een statement een grote eer. "Ik ben er trots op me aan te sluiten bij de eerdere winnaars, ik bewonder hen en ben fan van hun muziek", aldus Lionel.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dít is de 40 jaar jongere vriendin van 71-jarige Lionel Richie

Eerder wonnen onder meer Billy Joel, Gloria en Emilio Estefan, Paul McCartney, Stevie Wonder, Willie Nelson en Paul Simon de Library of Congress Gershwin Prize for Popular Song, zoals de prijs voluit heet. In 2021 werd de award niet uitgereikt in verband met de coronacrisis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!