Beeld © ANP

Gordon is er klaar mee: 'Roep al m'n collega's op om open te gaan'

14 januari 2022 15:35

Gordon (53) opent zaterdag zijn horecazaken in Amsterdam en Blaricum. In een video op Instagram zegt de artiest en horecaondernemer dat te doen omdat de huidige situatie 'onhoudbaar' en 'niet meer te verantwoorden' is. Ook roept hij andere horecaondernemers op hetzelfde te doen.

"Ik weiger om op te geven waar ik al die jaren voor heb gewerkt"

"Ik heb als horecaondernemer besloten om morgen open te gaan", zegt Gordon. "Dat heeft puur te maken met het feit dat de situatie onhoudbaar is. Zowel zakelijk als ook voor de gehele maatschappij." De zanger geeft aan dat hij de afgelopen acht jaar verschillende zaken heeft opgezet en de laatste tijd heeft gezien hoe zijn bedrijven 'te gronde gaan'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon klaar met coronakritiek Tim: 'Zet die spuit in je arm!'

In de video zegt de ondernemer ook de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema op de hoogte te hebben gesteld van zijn plannen. "Ze zei dat ze de nationale regelgeving moet handhaven en dat is allemaal prima, maar het kan niet zo zijn dat dat alleen geldt voor Noord-Holland als de gemeente Zuid-Limburg toestaat dat er gelegenheden open gaan." Gordon doelt daarmee op het besluit van verschillende Limburgse burgemeesters om horeca en cultuurinstellingen zaterdag de ruimte te geven om van 10.00 uur tot 20.00 uur open te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon oogst bakken vol lof met Down the Road: 'Op zijn best'

Voor de artiest is de maat nu vol, zegt hij. "Ik weiger om op te geven waar ik al die jaren voor heb gewerkt." Dat mogelijk de politie de zaken weer moet sluiten neemt Gordon op de koop toe, zegt hij. "Al wordt het met de politie of de ME gesloten, ik vind het allemaal prima, maar dan zullen ze het hele land moeten bekeuren want ik roep al mijn collega's op om ook open te gaan."

Hij werkt niet alleen hard voor zijn zaken, maar heeft ook veel energie gestopt in zijn nieuwe programma: Down the Road, waarin hij de grootste avonturen beleeft. Hieronder vertelt hij er emotioneel over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!