Jeroen Rietbergen in de studio van The voice. Beeld © ANP

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

15 januari 2022 12:30

Jeroen Rietbergen (50) stapt op als bandleider van 'The Voice' nadat het programma door RTL is opgeschort vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij erkent de beschuldigingen. Dat brengt BNNVARA zojuist in een statement naar buiten.

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL"

Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij The voice of Holland. Tijdens een langlopend onderzoek ontvingen de redactie van het programma meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

De vermeende daders zijn afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen. Vandaag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van Jeroen Rietbergen. Hij is de bandleider van The Voice en de partner van presentatrice Linda de Mol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Jeroen laat in een reactie weten per direct zijn werkzaamheden bij The Voice naast zich neer te leggen. De makers van The voice of Holland waren niet op de hoogte van de misstanden. RTL laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren en schort het programma op tot er meer duidelijkheid is. 

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", valt te lezen in de verklaring van RTL. "Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL."

RTL heeft in gezamenlijk overleg met producent ITV besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen. "De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is."

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon en Ali voor het eerst écht eerlijk over ruzie The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!