Beeld © ANP

Waylon en Glennis Grace reageren op aantijgingen: 'Kwalijke zaak'

15 januari 2022 13:07

Nadat er vandaag berichten naar buiten zijn gekomen over mogelijk seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van ‘The Voice of Holland’, hebben twee coaches uit het programma gereageerd op de beschuldigingen. Waylon (41) en Glennis Grace (43) laten via hun management weten dat ze er niks mee te maken hebben.

"Waylon heeft hier niks mee te maken"

Vandaag bracht RTL naar buiten dat het programma voorlopig niet meer op televisie te zien zal zijn, vanwege de aantijgingen. "De beschuldigingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", zo laat de zender in een verklaring weten. BNNVARA heeft in een verklaring laten weten dat BOOS donderdag met een uitzending zal komen waarin meerdere personen binnen het programma beschuldigd worden van seksueel overschrijdend gedrag.

De manager van Waylon laat weten dat dit in ieder geval niet over hem gaat. "We zijn heel erg blij dat we hier niks mee te maken hebben. Het is gewoon heel erg triest. Er was bij ons niets over bekend en wij zijn ook niet gebeld door Tim, waarschijnlijk omdat wij hier niets mee te maken hebben. RTL heeft rechtstreeks gebeld met Waylon. Dat was pas vanmorgen. Waylon maakt dit programma met heel veel liefde, het is een mooi programma en het is gewoon heel jammer voor iedereen die hier heel hard aan werkt, ook de medewerkers... Vervolg is onduidelijk. Heel erg triest en verdrietig dit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Ook de manager van Glennis, die nog maar heel recentelijk als coach bij het programma zit, heeft gereageerd op de aantijgingen. "Glennis is op de hoogte", zo vertelt de manager aan Shownieuws. "We weten wat er in de media staat, maar meer ook niet. Glennis is net een nieuwe coach, dus weet net zoveel als iedereen. Meer kunnen en willen we er niet over zeggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Wat in ieder geval wel zeker is, is dat Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda de Mol en bandleider van het programma, één van de personen is om wie de uitzending gaat. Hij geeft toe zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij laat weten zijn werkzaamheden per direct neer te leggen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangifte gedaan van seksueel wangedrag The voice of Holland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!