Machiel Hofman Beeld © ANP

VVAL-organisator: 'Eerder duidelijkheid had geld en leed bespaard'

16 januari 2022 12:46

De sfeer in Rotterdam Ahoy, waar dit weekend het decor en de techniek van de geannuleerde concertreeks Vrienden van Amstel Live wordt afgebroken, voelt volgens organisator Machiel Hofman van Tribe Company 'een beetje leeg'. Dat vertelt hij zondag desgevraagd in gesprek met 'ANP'.

"Je voelt het aankomen, maar het was toch een zware week"

"De opruimdienst heeft niet superveel haast. Er is al heel veel afgebroken, maandag en dinsdag gaat het laatste staal eruit", zegt Machiel. Aangezien er vanwege corona voorlopig geen evenementen gehouden mogen worden, hoeft de apparatuur en het materiaal niet door naar een andere locatie. "Ahoy wordt nu verder afgebroken, maar wel rustig op het gemakje. We hebben in principe alle tijd om het te doen", lacht Machiel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Definitieve streep door De Vrienden van Amstel Live 2022

Omdat er nu moet worden afgebroken na een evenement dat eigenlijk niet heeft plaatsgevonden, is de sfeer bij het opruimen volgens Machiel 'een beetje leeg'. "Je voelt het aankomen, maar het was toch een zware week voor iedereen. Het heeft dubbel zoveel energie gekost omdat het niks heeft opgeleverd."

Volgens Machiel is er niemand binnen de organisatie die niet begrijpt waarom het evenement niet door kon gaan. "Maar we hadden ons veel geld en leed kunnen besparen als er eerder meer duidelijkheid was geweest", verwijzend naar de late beslissing van het kabinet om evenementen niet door te laten gaan, een dag voordat Vrienden van Amstel Live had kunnen beginnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talkshow Beau gaat naar Rotterdam Ahoy met Vrienden van Amstel

Toch is het ergens wel goed geweest, denkt de organisator. Volgens hem heeft het kabinet nu ingezien dat het niet wenselijk is dat organisatoren van evenementen pas zo laat te horen krijgen of een event door kan gaan of niet. Vrienden van Amstel Live was dan een soort proefkonijn. "Den Haag moet nu echt actie gaan ondernemen. Het gaat nu niet meer om ons, maar om de rest van de business die ook geholpen moet worden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!