Beeld © ANP

Johnny de Mol is 'meteen bij Linda langsgegaan' na Jeroen-schandaal

17 januari 2022 11:39

De beerput die 'The voice of Holland' heet is afgelopen weekend opengetrokken en dat is niemand in de familie De Mol ontgaan. Johnny (43) zocht meteen zijn tante Linda (57) op, nadat haar partner Jeroen Rietbergen (50) bevestigde schuldig te zijn aan grensoverschrijdend gedrag ten tijde van het programma. Dat vertelt Johnny maandagochtend in gesprek met '100% NL'.

"Wat er nu is gebeurd, is al heftig genoeg"

Linda is al tijden op de hoogte van het overspelige gedrag van haar vriend. In een uitgebreide verklaring liet Jeroen weten dat het leidde tot een tijdelijke relatiebreuk. Maar dat het nieuws, dat voor de vermeende slachtoffers nog veel erger is, nu de binnenlandse en buitenlandse headlines haalt, moet bijzonder pijnlijk zijn voor haar gezin. 

Op de vraag van dj Thomas van Empelen of Johnny met zijn familie heeft gebeld over het schandaal rondom The Voice, zegt hij: "Ik ben gisteren meteen even bij Linda langsgegaan. Uiteraard bespreek je dat. Het belangrijkste is dat we [de BOOS-aflevering] donderdag moeten afwachten. En dat we het onafhankelijk onderzoek moeten afwachten voor we insinuaties maken en met vingers gaan wijzen. Wat er nu is gebeurd, is al heftig genoeg."

Bekijk het gesprek hieronder terug.

HLF8 met Johnny de Mol begint weer: 'Moeten het hebben over The Voice'

04:48
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol tijdelijk uit elkaar gegaan door overspel

De reden voor het belletje naar Johnny is de start van HLF8. Vanavond begint Johnny aan het tweede deel van het eerste seizoen. Omdat zijn programma een talkshow is, zal hij het wel moeten hebben over de misstanden bij The Voice, een format dat bedacht en wereldwijd is uitgerold door zijn vader. Hij heeft al contact met zijn vader over de uitzending. "Dat zal vandaag nog een paar keer gebeuren. We zijn een talkshow en we moeten het erover hebben."

Wat betreft (seksuele) relaties op de werkvloer vraagt Johnny zich hardop af waar je de grens moet trekken. "In ieder programma dat ik heb gemaakt, ging er een regisseur met een productieassistent. Maar dat was met wederzijds consent", beweert hij. "Op het moment dat er iets niet door de beugel kan, ben je moreel verplicht om het uit te zoeken. Wat voor cultuur er heerst, je moet aan de bel trekken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Jeroen erkende zaterdag dat hij zich tijdens zijn jarenlange betrokkenheid bij het programma schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. "Ik heb contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld", zo valt er in zijn verklaring te lezen. 

Jeroen laat weten dat hij zich hier al 'een aantal jaren' zeer van bewust is en dat hij hier destijds door zijn opdrachtgever op is aangesproken. "Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin."

Volgens Jeroen realiseerde hij zich toen dat zijn gedrag richting een aantal personen ‘ontoelaatbaar’ was en dat hij professionele hulp nodig had. "De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen. Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is."

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!