Beeld © ANP

BN'ers in de bres voor Humberto Tan: 'Appjes waren altijd correct'

17 januari 2022 12:17

Albert Verlinde (60) dropte zondagavond in 'Shownieuws' opnieuw een bom in showbizzland door Humberto Tan (56) te beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag ten tijde van 'RTL Late Night', dat hij van 2013 tot 2018 presenteerde. Volgens Albert stuurde Humberto 'ongepaste appjes' naar vrouwelijke tafelgasten. Een aantal bekende Nederlanders neemt het nu op voor de geplaagde talkshowhost.

"Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn"

In de uitzending van Shownieuws riep Albert RTL op om breder onderzoek te doen naar de 'cultuur' die destijds heerste. Dit naar aanleiding van het onafhankelijke onderzoek dat wordt gedaan naar de praktijken bij The voice of Holland.

Humberto noemde de aantijgingen van Albert eerder al 'kolder' en 'pure smaad'. 'Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via de app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice', scheef hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Albert Verlinde beschuldigt Humberto Tan van ongepast gedrag

Een aantal bekende Nederlanders komt op voor Humberto. Zo schrijft Claudia de Breij bijvoorbeeld dat de bedank-appjes van Humberto in haar telefoon altijd 'hoffelijk en leuk' waren. 'Misschien moeten we iets meer afgaan op wat vrouwen zeggen die slachtoffer zijn van gedrag van bepaalde mensen in de showbizz en iets minder op wat collega’s menen te moeten insinueren.' 

Ook Saskia Noort herkent zich niet in de uitspraken van Albert. Zij noemt Humberto - van alle talkshowhosts die ze heeft mogen ontmoeten - de 'meest gastvrije, hoffelijke en integere'. 'Zijn appjes de dag na de uitzending waren altijd correct. Hij gaf je het gevoel dat er geen afstand tussen host en gast bestond.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Humberto Tan vraagt Albert Verlinde publiekelijk om uitleg: 'Je hebt mij niet gebeld'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!