Beeld © ANP

Nederlandse Janey Jacké doet mee aan internationale Drag Race-variant

17 januari 2022 15:32

De Nederlandse drag queen Janey Jacké (29) maakte in 2020 al furore door tweede te worden in 'Drag Race Holland'. Vanaf februari stapt ze echter naar een nóg groter podium, als ze meedoet aan een internationale variant van de franchise van RuPaul (61): 'RuPaul's Drag Race: UK versus the World'.

"Dit programma geeft mij een grote boost"

In de Nederlandse versie is Fred van Leer hoofd jurylid. En dit keer zit niemand minder dan RuPaul in het midden van de jurydesk. Janey noemt haar deelname aan het programma 'magisch'. "Een droom dat ik nu voor zo’n jury mag staan. Dit zijn mensen met heel veel ervaring en kennis van het vak."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer over Drag Race Holland: 'Er is ruzie gemaakt'

Aan De Telegraaf vertelt Janey ontzettend veel zin te hebben in haar deelname. "In Engeland is het programma heel populair, en het hangt samen met de release van de zender BBC3", aldus Janey. "Ik doe veel presenteren, hosten en performen en zou heel graag willen toeren in Nederland met een eigen show. Covid maakt alles een beetje lastiger, maar we blijven zoeken naar mogelijkheden. Dit programma geeft mij een grote boost, waarmee ik hoop weer andere dingen te bereiken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Drag Race-sterren overwegen songfestival: 'Nul punten gebeurt ons niet'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!