RTL sluit zich aan bij onafhankelijk onderzoek door producent ITV

17 januari 2022 19:30

RTL sluit zich aan bij het onafhankelijke onderzoek dat producent ITV heeft opgezet. Van Doorne, een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten, voert het onderzoek naar de situatie rondom The Voice of Holland uit. Zaterdag werd het programma voor onbepaalde tijd stilgelegd omdat er sprake zou zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

ITV roept slachtoffers en getuigen van 'ongepast gedrag rond The Voice of Holland' op zich te melden. Dat kan bij Van Doorne. Een woordvoerder van RTL benadrukt zich aan te sluiten bij die oproep. "We kunnen alleen dingen rechtzetten als mensen zich melden. We hopen echt dat mensen zich melden", aldus de zegsvrouw.

De producent zegt in een verklaring de prioriteit te leggen bij het "opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd". "We willen iedereen die het slachtoffer is geworden van - of getuige is geweest van - ongepast gedrag rond The Voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!