Albert Verlinde en Humberto Tan Beeld © ANP

Albert Verlinde verwijt Humberto toch niet van ongewenst gedrag

17 januari 2022 23:27

Albert Verlinde (60) wilde met zijn opmerkingen in 'Shownieuws' niet Humberto Tan (56) "op één hoop gooien" met het grensoverschrijdende gedrag bij 'The Voice'. De showbizzdeskundige trok maandag in het programma zijn keutel weer in, nadat Humberto aangifte om smaad of laster tegen Albert had gedaan.

"Niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop"

Albert stelt dat hij Humberto Tan die met appjes avances zou maken, noemde als "voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste". Hij had zich naar eigen zeggen "niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop" zouden gooien. Hij wijt dit aan "de dynamiek van de afgelopen dagen".

De showbizzexpert beklemtoont Humberto niet ongewenst gedrag te verwijten. Verder wacht Albert af of presentator de aangifte doorzet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde vanwege smaad en laster

Albert beschuldigde Humberto zondag er in Shownieuws van grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar zijn vrouwelijke gasten. Volgens Albert had Humberto "de neiging om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending". Humberto reageerde hier maandag via Twitter direct op. 'Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol in statement: 'Heb mijn relatie met Jeroen verbroken'

Zaterdag werd duidelijk dat The voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van "seksuele aard" heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Tegen The Voice-coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat van het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B. ontkent beschuldigingen seksueel wangedrag The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!