Peter Schouten en Peter R. de Vries Beeld © ANP

Peter Schouten: 'Nooit meer plezier terug dat ik met Peter R. had'

18 januari 2022 12:57

Het gemis sinds het overlijden van Peter R. de Vries is groot, ook voor strafrechtadvocaat Peter Schouten (64). Sinds zijn overlijden komen vrienden regelmatig langs om hem te steunen en een jointje te roken. Een manier om stoom af te blazen na de dood van zijn goede vriend en collega, zo vertelt hij in gesprek met 'LINDA.'

"Ik praat nog wel met hem"

Hij moet er samen met zijn vrienden 'besmuikt om lachen': jointjes roken onder toeziend oog van bewakingscamera's. Peter wordt namelijk streng bewaakt. "Maar als ik er soms niet lichthartig over ben, krijg ik psychische problemen. Het is een uitlaatklep, zeker na de dood van Peter. Al krijg ik nooit meer het plezier terug dat ik met hem had", vertelt hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Schouten laat tattoo zetten ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries

Vlak na de aanslag op 6 juli vorig jaar stuurt hij nog spraakmemo's naar Peter R., maar daar is de advocaat inmiddels mee gestopt. "Ik praat nog wel met hem", vertelt Peter. "Dat klinkt zweverig, maar Peter is er altijd, zeker als ik belangrijke beslissingen moet nemen. En ik ben momenteel alle apps en mails tussen Peter en mij aan het verzamelen en teruglezen." 

Zo maakte Peter R. zich altijd druk om de gezondheid van zijn collega en moedigde hij Peter altijd aan om fitter te worden. Berichten die de advocaat nu terugleest, kunnen hem nog steeds ontroeren. "Ik huil sowieso vaker sinds Peter dood is. Alsof er een soort sluis is opengezet."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Misselijkmakende' berichten over Peter R. ontsleuteld

Het hele interview met Peter Schouten is nu te lezen in LINDA.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!