Demissionair premier Rutte bood gisteren zijn excuses aan Beeld © ANP Foto

Rutte laat zich uit over The Voice: 'Onacceptabel en onbetamelijk'

18 januari 2022 15:05

Premier Mark Rutte (54) vindt misstanden zoals bij tv-programma 'The voice of Holland': "onacceptabel en onbetamelijk". Tegen 'de Telegraaf' benadrukt hij niet alle feiten te weten, maar wel "heel erg geschrokken" te zijn van de "signalen" die naar buiten zijn gekomen.

''Voor mij geldt hier echt zero tolerance''

Rutte vindt het een goede zaak dat er onderzoek wordt gedaan. "Als daaruit blijkt dat strafbare feiten zijn gepleegd kan aangifte worden gedaan en kan het Openbaar Ministerie vervolging instellen." Meer wilde de minister-president niet kwijt over de kwestie, voorafgaand aan het debat over de regeringsverklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM heeft geen nieuwe aangiftes tegen The Voice ontvangen

Maandag riepen minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) alle slachtoffers op om aangifte te doen. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel", aldus Uslu. "Voor mij geldt hier echt zero tolerance'', voegt ze toe. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politiek reageert op schandaal rondom The voice of Holland

The Voice is voorlopig stilgelegd, na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van bandleider Jeroen Rietbergen en coach en rapper Ali B. Rietbergen heeft inmiddels bekend. Tegen Ali B is aangifte gedaan. Hij ontkent de beschuldigingen.

Aantijgingen The Voice geen invloed op relatie Ali B

08:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!