Simon Keizer 'met stomheid geslagen' na misstanden The Voice

19 januari 2022 10:14

Simon Keizer (37) zegt met 'met stomheid geslagen' te zijn na de onthullingen over 'The voice of Holland'. De zanger, die samen met zijn zangpartner Nick Schilder (38) meerdere seizoenen als coach-duo op de draaiende stoelen van zowel 'The Voice' als 'The Voice Kids' zat, zegt in al die jaren niets van het vermeende machtsmisbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag gemerkt te hebben.

"Het is ontzettend schrikken, want ik ken die hele club natuurlijk"

Het nieuws kwam de Volendammer dit weekend ter ore via zijn vrouw, vertelt Simon in de podcast De Leeuw lult verder van Paul de Leeuw. "Annemarie stuurde mij zaterdag een screenshot van ik denk een AD bericht. Het was toen eerst nog mondjesmaat dat de info naar buiten kwam, want het Jeroen Rietbergen-bericht was nog niet bekend", zegt de zanger. "Maar het is ontzettend schrikken, want ik ken die hele club natuurlijk. Wij hebben drie seizoenen op de stoel gezeten vanaf 2011. Ongeloof, dat is denk ik het woord dat overheerst."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Schuldgevoel slachtoffers The Voice niet vreemd: 'Alle pijlen op hen gericht'

In de drie seizoenen die hij aan The voice of Holland werkte en de vier waarin hij als coach in The Voice Kids te zien was, heeft Keizer niets gemerkt van wat er mogelijk gaande was, zegt hij. "Nee, daarom was dan ook het eerste woord ‘ongeloof’, het is niet dat ik het niet geloof, maar dat ik er niet bij kan met mijn hoofd. Daar was de situatie voor mijn gevoel ook helemaal niet naar. Je bent een tv-programma aan het opnemen. Dus ik was echt met stomheid geslagen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Schandaal The Voice zorgt voor domino-effect aan schade: wie gaat dat betalen?

Afgelopen weekend werd The Voice voorlopig stilgelegd, na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van bandleider Jeroen Rietbergen en coach en rapper Ali B. Rietbergen heeft inmiddels bekend. Tegen Ali B is aangifte gedaan. Hij ontkent de beschuldigingen. Donderdag verschijnt de uitzending van het online programma BOOS waarin de aantijgingen worden besproken. Presentator Tim Hofman deed daarvoor maandenlang onderzoek naar de situatie achter de schermen bij de talentenjacht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!