Bert Visscher en Jochem Myjer klussen bij in 'kapsalon' Komedie

19 januari 2022 13:33

Theater De Kleine Komedie in Amsterdam heeft twee speciale beveiligers aangesteld om ervoor te zorgen dat de actie Kapsalon Theater woensdag zonder problemen verloopt. Cabaretier Jochem Myjer (44) en Bert Visscher (61) staan woensdagmiddag voor de deur van het theater om QR-codes en tickets te controleren. Zij hebben een beveiligersuniform aan, hun ogen zijn streng afgedekt door grote zonnebrillen.

"We zijn nu zo lang uit het theater dat we een andere baan hebben moeten zoeken"

In 'kapsalon' De Kleine Komedie worden de hele middag sketches en liedjes opgevoerd door cabaretiers, terwijl op het podium twee mensen worden geknipt. De kaartjes voor deze actie waren in een minuut uitverkocht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Producent Rick Engelkes noemt Theater Kapsalon 'sympathiek maar impulsief'

"We zijn nu zo lang uit het theater dat we een andere baan hebben moeten zoeken", zegt Myjer lachend tegen het ANP. "Godzijdank is het een kapsalon - een theater zou nóóit mogen." Visscher vult hem aan: "We voldoen aan alle coronacriteria, net als alle theaters in Nederland. En wij staan voor de deur, de twee sterkste cabaretiers van Nederland. Dus er kan niets misgaan."

De Groningse komiek vindt het bizar dat de theaters in Nederland nog steeds niet open zijn. "In de Primark mogen mensen elkaar de hersens inslaan, en wij mogen niet met 250 man netjes op een rij zitten om te luisteren." De burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben er bij het kabinet op aangedrongen om deze week duidelijkheid te geven over de heropening van de theaters.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Kapsalon' Concertgebouw krijgt officiële waarschuwing van gemeente