Gaspard Ulliel Beeld © ANP

Acteur Gaspard Ulliel (37) overleden na skiongeval

19 januari 2022 16:16

Verdrietig nieuws. De Franse acteur Gaspard Ulliel is overleden, nadat hij zwaargewond raakte bij een skiongeval. Gaspard was 37 jaar oud.

De acteur, bekend van Chanel-reclames en zijn rollen op televisie en in films, werd na het ongeluk zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het parket wordt er onderzoek gedaan naar het ongeval dat dinsdag plaatsvond in het Rosière skigebied in de Savoie.

Gaspard liep volgens radiozender France Bleu tijdens het ongeluk zwaar hersenletsel op. Hij zou met een andere skiër gebotst zijn op één van de kruispunten op de helling. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

16 and Pregnant-ster overleden op 26-jarige leeftijd

Door de harder wordende sneeuw heeft de politie de afgelopen dagen vijf tot zes keer moeten uitrukken om mensen te redden op de piste. In de naburige regio Haute-Savoie kwam zaterdag nog een 5-jarig meisje om het leven toen een skiër haar aanreed, meldt ABC News. De man werd voorlopig aangeklaagd voor doodslag. Waarschijnlijk is een te hoge snelheid de waarschijnlijke reden voor het ongeval.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Modejournalist, stylist en icoon Andre Leon Talley (73) overleden

Gaspard kreeg internationale bekendheid door zijn rol in Un long dimanche de fiançailles, de 'opvolger' van de succesvolle film Le fabuleux destin d'Amélie Poulin, die regisseur Jean-Pierre Jeunet maakte met hoofdrolspeelster Audrey Tautou. Het oorlogsepos vertelt over een meisje dat op zoek gaat naar haar verloofde die tijdens de Eerste Wereldoorlog is verdwenen in de loopgraven.

Ook vertolkte Gabriel in 2007 de rol van Hannibal Lecter in Hannibal Rising, de prequel waarin de jeugd van de beroemde kannibaal uit de doeken wordt gedaan. De Franse acteur was na Anthony Hopkins de tweede persoon om Lecter gestalte te geven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!