Beeld © ANP

Ook De Kleine Komedie krijgt officiële waarschuwing, gaat toch door

19 januari 2022 15:57

Theater De Kleine Komedie heeft een officiële waarschuwing van de gemeente gekregen om te stoppen met de voorstellingen. Het theater in Amsterdam was het eerste dat zich aansloot bij de actie Theater Kapsalon, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt optreden.

"We houden ons aan de regels"

De Kleine Komedie gaat ondanks de officiële waarschuwing van de gemeente toch door met de voorstellingen. Woensdagmiddag waarschuwden boa's het Amsterdamse theater dat de voorstellingen moesten stoppen.

Volgens directeur Jörgen Tjon A Fong is het belangrijker dat de sector zich vandaag laat horen dan dat er gehoor wordt gegeven aan de waarschuwing. "We houden ons aan de regels, net als de kapsalon gaan we om 17.00 uur dicht."

In de vierde en laatste knipronde treedt cabaretier Youp van 't Hek op. In de drie eerdere rondes traden onder anderen Brigitte Kaandorp, Freek de Jonge, Henry van Loon en Claudia de Breij op. De Kleine Komedie was het eerste theater dat zich aansloot bij de actie Kapsalon Theater, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt optreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kapsalon' Concertgebouw krijgt officiële waarschuwing van gemeente

Tijdens Theater Kapsalon kunnen bezoekers woensdag hun haar laten knippen in meerdere theaters in het land. Cabaretier Diederik Ebbinge bedacht de actie en benaderde De Kleine Komedie, die zich gelijk aansloot. Cabaretier Sanne Wallis de Vries vond de actie zo goed dat ze besloot tot een landelijke opzet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert Visscher en Jochem Myjer klussen bij in 'kapsalon' Komedie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!