Sanne Wallis de Vries Beeld © ANP

Sanne Wallis de Vries omvergeblazen door succes Kapsalon Theater

19 januari 2022 19:36

Sanne Wallis de Vries (50) is "totaal omvergeblazen en ontroerd" door het succes van Kapsalon Theater, de mede door haar en Diederik Ebbinge (52) geïnitieerde landelijke protestactie van de cultuursector. De cabaretière kon er woensdag door een coronabesmetting bij haar thuis op het laatste moment niet bij zijn, maar volgde alles vanuit huis op de voet. "Toen ik in het Journaal beelden zag van Kapsalon Concertgebouw, schoot ik vol", zegt ze tegen het 'ANP'.

"Heel even overwoog ik om niks te zeggen want ik voelde me goed en ben gevaccineerd, maar toen dacht ik: stel ik heb het wel en blijk straks de superspreader van de dag te zijn"

Sanne kreeg woensdagochtend na een optreden bij Koffietijd over Kapsalon Theater te horen dat een van haar kinderen besmet was met corona. "Ik wilde eigenlijk net naar De Kleine Komedie gaan toen ik dat las", vertelt de theatermaakster. "Heel even overwoog ik om niks te zeggen want ik voelde me goed en ben gevaccineerd, maar toen dacht ik: stel ik heb het wel en blijk straks de superspreader van de dag te zijn. Dat moeten we niet hebben. Dus toen heb ik op de bank van Koffietijd een tweetje gestuurd dat ik er niet bij zou zijn en ben naar huis gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert Visscher en Jochem Myjer klussen bij in 'kapsalon' Komedie

Thuis volgde Sanne de actiedag nauwlettend. Via toegestuurde filmpjes, foto's, social media en ook de televisie. Ze werd geraakt door journaalbeelden van de actie in het Concertgebouw in Amsterdam, zegt Sanne. "Ik realiseerde me op dat moment dat het echt zo was. Er is zoveel planning en georganiseer aan voorafgegaan, dus toen ik het opeens werkelijkheid zag worden, raakte me dat", zegt ze. "En ook door de combinatie van livemuziek en die kappers, die lieve kappers en dan die mensen die zich allemaal maar lieten knippen voor deze actie. En doordat ik er niet bij kon zijn natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Kapsalon' Concertgebouw krijgt officiële waarschuwing van gemeente

Als het doel van de actiedag is bereikt en theaters werkelijk weer open mogen, hoopt Sanne snel ook weer op de planken te staan. "Ik heb in principe een tournee, die al tig keer is opgeschoven en uitgerekt, die ik zo weer op kan pikken als het allemaal weer opengaat", zegt de actrice. "Want de keren dat we de afgelopen jaren weer mochten spelen, merkte ik weer hoe ontzettend fijn het was."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!