Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin opnieuw aangeklaagd voor 22 miljoen

20 januari 2022 01:37

Alec Baldwin (63) is opnieuw in opspraak geraakt nadat hij de familie van een overleden marinier op Instagram uitmaakte voor "January 6 rioters", oftewel mensen die vorig jaar hebben lopen rellen tijdens de bestorming van het Capitool in Washington. De familie is daar woest over en klaagt de acteur aan voor 22 miljoen euro. Ook willen ze dat de zaak voorkomt en er een juryoordeel wordt geveld. Dit meldt 'People'.

''Protesteren is volledig legaal en daarbij heb ik al met de FBI gesproken''

De 63-jarige Alec is geen onbekende van de familie. Nadat marinier Rylee McCollum (20) in augustus stierf op het vliegveld van Kabul in Afghanistan toen de Taliban het land overnam, stuitte Alec kort daarna op een Instagram-post van zijn zus Roice (22) waarin ze om geld vroeg Rylees weduwe en hun baby. Alec maakte toen 4500 euro over om een steentje bij te dragen, zo blijkt uit rechtbankdocumenten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin belooft smartphone af te geven in Rust-onderzoek

Toen Roice op 6 januari foto's op Instagram plaatste van die beruchte dag in Washington, met daarbij de tekst 'throwback', reageerde de acteur direct bij de reacties. "Ben jij niet dezelfde vrouw aan wie ik 4500 euro heb overgemaakt voor de vrouw van je overleden broer, die voor ons land heeft gevochten en is gestorven?". Daarna stuurde Alec haar een privébericht waarin hij zei het geld gestort te hebben uit respect voor wat Rylee voor het land had gedaan. "Maar nu blijk jij gewoon een relschopper te zijn die op 6 januari de verkiezingen om zeep wilde helpen, overheidsgebouwen heeft beschadigd en mede-verantwoordelijk is voor de dood van een agent."

Roice reageerde: "Protesteren is volledig legaal en daarbij heb ik al met de FBI gesproken. Fijne dag verder." Omdat Alec screenshots van deze conversatie op zijn sociale media plaatste, kregen Roice en haar familie veel hatelijke berichten, wat volgens hen 'traumatisch' was. Daarbij claimen ze ook niet in het Capitool te zijn geweest, maar wel bij de bijeenkomst van voormalig president Trump die daaraan vooraf ging.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Alec Baldwin verwerpt beschuldiging dat hij politieonderzoek tegenwerkt

Baldwin heeft de posts inmiddels verwijderd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!