Beeld © SBS6 / Talpa

Catherine Keyl én Johnny de Mol 'scheten zeven kleuren' voor interview HLF8

21 januari 2022 08:51

Hoe je het ook wendt of keert: Catherine Keyl (75) maakte grote indruk met haar interview in 'HLF8'. Ze stelde vragen aan Johnny de Mol (43), die in die uitzending maandag voor het eerst reageerde op alle misstanden rondom 'The voice of Holland'. Aan het 'AD' vertelt Catherine over dit gesprek.

"Ik zag hoe Samantha Steenwijk was afgebrand vanwege een opmerking die niet goed viel"

Catherine is een vaste gast bij HLF8, maar voor dit gesprek belde Johnny haar persoonlijk. Of ze hem wilde interviewen. "Durf je dat? Ik antwoordde: 'Natuurlijk, maar dan moet ik wel alles kunnen vragen, dus dan wil ik het ook hebben over je vader (John), je tante (Linda) en je aangewaaide oom (Jeroen Rietbergen)'. Dat kon."

Eenmaal in de studio verklapte Catherine aan Johnny 'zeven kleuren te schijten'. Dat was bij Johnny 'exact hetzelfde', vertelt ze in de krant. "Voor mij was het best eng, ik zag hoe Samantha Steenwijk was afgebrand vanwege een opmerking die niet goed viel. Best een groot afbreukrisico, ik had enorm op mijn bek kunnen gaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Catherine Keyl: 'Interessantste gesprekken vonden plaats ná uitzending HLF8'

Catherine vondt het knap dat Johnny zich 'zo kwetsbaar' op durfde te stellen. "We kunnen lang en breed lullen, dat is toch klasse. Hij hoefde dat niet doen. (...) Ik bedoel: ik weet niet of ik - als mijn vader op die manier onder vuur lag - dat onderwerp in mijn talkshow behandeld zou hebben. Daarom toonde ik ook compassie. Verder viel mij op hoe vaak ik de opmerking hoorde: een verademing hoe er hier geïnterviewd wordt. Weet je wat zo gek is? Ik deed niks bijzonders." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers verdeeld: Catherine Keyl 'fenomenaal' en 'gaat te ver' in HLF8

Inmiddels is er veel meer bekend rondom alles misstanden in The Voice. Mediatycoon John de Mol zat in de aflevering van het onlineprogramma BOOS om hierover te vertellen. In de video hieronder zie je wat John allemaal te zeggen had.

John de Mol: 'In 2019 klacht over Rietbergen bekend, geen onderzoek ingesteld'

02:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!