Jan Kooijman lanceert eerste single: Neem Me Mee

22 januari 2022 22:10

Acteur en danser Jan Kooijman (40) heeft zaterdagavond zijn single 'Neem Me Mee' gelanceerd in de live-uitzending van de Belgische versie van 'Dancing With The Stars', waar hij als jurylid aan verbonden is. Het nummer is de eerste track van de Nederlandstalige EP Schemering, die later dit jaar uitkomt.

''Overigens is er geen sprake van een carrièreswitch, ik blijf natuurlijk ook acteren''

Jan heeft de afgelopen jaren in de luwte gewerkt aan Nederlandstalige muziek. Het nummer Neem Me Mee schreef hij samen met Bram Doreleijers, die ook tekende voor de productie van de EP.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman gaat voor carrièreswitch: 'Spannend en eng'

"Ik ben ontzettend trots om mijn eerste muzikale stappen nu te kunnen delen," zegt Kooijman. "Overigens is er geen sprake van een carrièreswitch, ik blijf natuurlijk ook acteren." Het feit dat dansers een relatief korte carrière kunnen hebben omdat het vak fysiek zwaar is, dwong Kooijman nieuwe wegen in te slaan. "Dat inzicht heeft me gemotiveerd om me ook in andere disciplines te blijven ontwikkelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong vergelijkt Jan Kooijman met 'zielig egeltje'

Elke track van zijn nieuwe EP zal wel worden vergezeld van een korte dansfilm, geproduceerd in samenwerking met jonge talentvolle choreografen. De begeleidende dansfilm bij de single Neem Me Mee is geproduceerd in samenwerking met de Belgische choreografe en danseres Sarah Mancini. Jan Kooijman is binnenkort ook te zien in de film Piece of My Heart van regisseur Dana Nechushtan, in de internationaal bejubelde dansfilm Coppelia en hij speelt de hoofdrol in Zomer in Frankrijk, die naar verwachting later dit jaar in première gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman en Gijs Blom te zien in nieuwe film Piece Of My Heart

Neem Me Mee is nu te streamen via Spotify en de andere populaire streamingplatforms. Ook is het nummer te downloaden via iTunes en Apple Music. De korte dansfilm Neem Me Mee is te vinden op YouTube.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman deelt wel heel pikant kiekje op Instagram

Vorig jaar filmden Jan Kooijman, Fockeline Ouwerkerk en Jasmine Sendar in Frankrijk voor een zwoele, zonnige speelfilm: Zomer in Frankrijk. Onze Jamie Trenité bezocht de acteurs op de set.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!