Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten

22 januari 2022 22:37

Tim Hofman (33) heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die zaterdag op sociale media verscheen waarin de presentator nogal platte opmerkingen maakt over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts (30). Tim bracht afgelopen donderdag de misstanden bij 'The Voice of Holland' aan het licht.

''Het was fout, ik schaam me daarvoor''

In de video is Tim te zien terwijl hij in de camera een opmerking maakt over de "grotere tieten dan de rest van Nederland" van Zimra. Tijdens het interview dat daarop volgt tipt hij het model om "een tiet te laten zien". In beelden die daaraan vastgeplakt zijn spreekt Tim met vlogger Anna Nooshin en vertelt hij dat er bij BNNVARA regelmatig intieme contacten zijn tussen collega's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman zou vaker een rok willen dragen

Tim schaamt zich nu voor de beelden, vertelt hij zaterdag aan het AD. "Het was fout, ik schaam me daarvoor", zegt hij. Ook legt hij uit dat de beelden zo'n tien jaar oud en deels gemaakt zijn in de tijd dat Tim voor het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken werkte. "Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast", aldus Tim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman haalt nieuw tv-format John de Mol door de mangel

Donderdag onthulde Tim in een speciale aflevering van zijn onlineprogramma BOOS tientallen gevallen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Onder meer Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen zijn daarbij flink onder vuur komen te liggen. RTL stopte ook per direct met het huidige seizoen van The Voice, en laat samen met producent ITV onafhankelijk onderzoek doen naar de misstanden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BOOS-aflevering over The Voice al meer dan 7 miljoen keer bekeken

De BOOS-aflevering zorgde wereldwijd voor veel ophef. Ook de vrouwen uit het bedrijf van John de Mol hebben zich uitgesproken over de aflevering omtrent The Voice-aantijgingen. Tal van andere bekende presentatrices zijn ook woedend. Miljuschka reageert tijdens de uitzending van RTL Boulevard op de aantijgingen. 

Miljuschka reageert woest op The Voice-rel: 'Intimidatie moet stoppen'

06:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!