Katja: 'Ik had 180 aangiften van aanranding kunnen doen'

23 januari 2022 08:27

Katja Schuurman (46) is naar eigen zeggen vaak slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice en actrice had "tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding", schrijft ze op Instagram in een reactie op de misstanden bij 'The Voice of Holland'. Dat deed ze echter niet. "Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn."

''Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels''

Katja roept vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt op van zich te laten horen. "Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman puft liefdesverdriet weg: 'Enorme domper'

De presentatrice benadrukt dat het nooit de schuld is van het slachtoffer: "Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk uit elkaar

Katja schrijft dat de meeste mannen "niet zo" zijn, maar heeft een boodschap voor de heren die wel over grenzen zijn gegaan. "Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je? Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan. Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks? Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet. En bedenk dan hoe je verder wilt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Freek van Noortwijk reageert op liefdesbreuk met Katja Schuurman

The Voice-misstanden heeft veel stof doen opwaaien. Steeds meer vrouwen spreken zich publiekelijk uit over seksueel grensoverschrijdend gedrag en delen hun eigen pijnlijke ervaringen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!