Tim Hofman Beeld © ANP

Playmate Zimra vergeeft Tim Hofman voor vrouwonvriendelijke uitspraken

23 januari 2022 18:08

Tim Hofman (33) heeft eerder al zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die zaterdag op sociale media verscheen waarin de presentator nogal platte opmerkingen maakt over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts (30). "Het was fout, ik schaam me daarvoor", zei hij zaterdag tegen het AD. Vandaag reageert Zimra op de excuses van Tim op haar eigen Instagram.

''Ik vergeef het Tim''

In de video is Tim te zien terwijl hij in de camera een opmerking maakt over de "grotere tieten dan de rest van Nederland" van Zimra. Tijdens het interview dat daarop volgt tipt hij het model om "een tiet te laten zien". Zimra geeft in haar betoog op Instagram aan dat meerdere dingen haar opvielen uit het filmpje van tien jaar geleden: 'Ik zie vooral twee jonge mensen die denken dat als ze lompe, domme opmerkingen maken ze door anderen zullen worden gezien als 'cool' en 'tof'', schrijft ze. 'Ik zie twee jonge mensen die gedrag kopiëren waarmee zij zelf zijn opgegroeid. In die tijd waren er (en nu nog steeds) zoveel ontzettend lompe programma's, waarin mensen de domste dingen deden in de trant van: 'ja, dat is cool. Dan ben je tof'', voegt ze toe. 'Als ik naar mezelf kijk dan zie ik ook een meisje die is opgegroeid in een tijd waarin het een soort trend was geworden dat vrouwen op tv zichzelf vele malen dommer voordeden dan dat ze waren. Ik kwam zelf van het Gymnasium af, maar ging daar vol in mee', zegt Zimra. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten

'Ik vergeef het Tim en ik vergeef het ook mezelf dat ik me zoveel dommer heb voorgedaan dan ik ben. En ik ben dankbaar voor de leerlessen die het ons geeft', schrijft Zimra. Ook heeft ze nog wat positiefs te zeggen over Tim: 'Complimenten naar Tim en zijn team voor deze krachtige aflevering van BOOS en het geven van een platform en stem aan deze vrouwen! Dank!!' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ministers reageren 'zeer gechoqueerd' op nieuws The Voice

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon 'stil en verdrietig' na onthullingen over The Voice

Donderdag onthulde Tim in een speciale aflevering van zijn onlineprogramma BOOS tientallen gevallen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Onder meer Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen zijn daarbij flink onder vuur komen te liggen.The Voice-misstanden heeft dan ook veel stof doen opwaaien. Steeds meer vrouwen spreken zich publiekelijk uit over seksueel grensoverschrijdend gedrag en delen hun eigen pijnlijke ervaringen. 

Miljuschka reageert woest op The Voice-rel: 'Intimidatie moet stoppen'

06:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!