Mika Beeld © Getty Images

Mika genoemd als mogelijke presentator songfestival

24 januari 2022 13:00

Laura Pausini (47), Alessandro Cattelan (41) en hoogstwaarschijnlijk Mika (38) gaan dit jaar het Eurovisiesongfestival presenteren. Dat meldt althans het Italiaanse persbureau Adnkronos op basis van bronnen. De officiële aankondiging volgt vermoedelijk volgende week tijdens het muziekfestival Sanremo, waarvan de winnaar traditiegetrouw gevraagd wordt om de Italiaanse inzending te worden.

De contracten van Pausini en Cattelan zouden al zijn getekend, maar de deal met Mika is nog niet helemaal rond. Zijn naam gaat al maanden rond als mogelijke presentator van het songfestival. De Italiaanse songfestivalorganisatie zou voor deze drie hebben gekozen vanwege hun bekendheid en kennis van de Engelse taal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Benefietconcert van Mika voor Beiroet levert miljoen euro op

Laura Pausini is in Nederland vooral bekend van haar hits 'La Solitudine' uit 1993 en 'Strani Amori' uit 1994. Mika komt oorspronkelijk uit Libanon maar vestigde zich op jonge leeftijd in Groot-Brittannië. In 2007 en 2008 scoorde hij wereldwijd een reeks hits met onder meer 'Grace Kelly' en 'Relax, Take It Easy'. In Italië had hij al zijn eigen tv-show en zat hij in de jury van X Factor.

Cattelan presenteerde jarenlang X Factor in Italië. Vorig jaar maakte de 41-jarige presentator de overstap naar de Italiaanse omroep Rai, die het songfestival dit jaar organiseert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thema van Eurovisie Songfestival is The Sound of Beauty

Vorig jaar werd het muziekfestijn georganiseerd in Rotterdam en mochten Chantal Janzen, Jan Smit, Nikkie de Jager en Edsilia Rombley de boel aan elkaar praten. In onderstaande video blikt Edsilia nog eens terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!