Beeld © ANP

Belangrijke dag voor songfestival-zangeres S10

25 januari 2022 03:30

De Nederlandse songfestivalinzending S10 (21) hoort dinsdag in welke van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival ze uitkomt. In Turijn vindt rond het middaguur de loting plaats.

In de kokers zitten 36 landen die in de twee halve finales gaan strijden om in totaal twintig finaleplaatsen. De regerend kampioen Italië staat al in de finale en ook Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn als lid van de zogenoemde 'big five' al verzekerd van een finaleticket. Italië hoort hier normaal gesproken ook bij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joep Beving en S10 maken nieuwe versie van De Leven

Tijdens de ceremonie overhandigt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tevens de enorme songfestivalsleutelbos aan zijn Turijnse ambtgenoot Stefano Lo Russo. Rotterdam heeft geheel volgens de traditie een eigen stadsherinnering aan de bos toegevoegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó kreeg S10 te horen dat ze mee mocht doen aan Songfestival

De 66e editie van het songfestival duurt dit jaar van 10 tot 14 mei. Nederland doet voor de 62e keer mee. In december werd bekend dat S10 Nederland zal vertegenwoordigen met een Nederlandstalig liedje. Het nummer moet nog uitkomen.

S10 over deelname songfestival: 'Te bizar voor woorden'

04:42