Diederik Ebbinge Beeld © ANP

Diederik Ebbinge openhartig over burn-out: 'Ik kon niets meer'

26 januari 2022 22:00

In de vierde aflevering van 'Rooijakkers Over de Vloer' gaat presentator Art Rooijakkers (45) langs bij acteur Diederik Ebbinge (52) en zijn vrouw, actrice Roosmarijn Luyten. Diederik kent veel succesverhalen, maar in deze aflevering vertelt de acteur ook over de keerzijde van zijn succes en dan in het specifiek over zijn burn-out.

"Ik had veel angstaanvallen en paniek"

Op weg naar de vaste schrijfplek van de acteur vertelt Diederik over deze donkere tijd. Diederik wilde graag filmregisseur worden en dat combineren met het acteren, maar dit zorgde voor veel stress en financiële onzekerheid. De zorg van zijn twee kinderen kwam daar ook nog bij en dat werd Diederik te veel. ''Ik heb een dijk van een burn-out gehad. Ik kon niks meer. Ik had veel angstaanvallen en paniek'', vertelt hij. ''Ik kon ook niet meer werken. Dat is zo bizar. Dat je het gewoon niet meer op kan brengen. Ik heb acht maanden niet gewerkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Art Rooijakkers checkt altijd de toiletten van BN'ers

Na hard aan de slag te zijn gegaan met therapie en mindfulness, kon Diederik er weer tegenaan. ''Het heeft me echt wel veranderd. Ik ben een brave huisvader geworden die verantwoordelijker leeft en niet meer zes projecten tegelijk doet'', vertelt Diederik. Ook geeft de acteur aan dat hij nu veel meer op zijn grenzen let. ''Ik voel nu veel sneller signalen, dat je denkt: nu moet je weer gaan oppassen jongen. En dan ga ik wat rustiger aan doen.''

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

'Geld één van de redenen dat Diederik Ebbinge niet in Luizenmoeder-film speelt?'

In Rooijakkers Over de Vloer gaat de presentator langs bij verschillende bekende Nederlanders. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen strijkt de presentator neer op de bank bij de 27-jarige Donnie, de ras-Amsterdammer die van stotterend jongetje uitgroeide tot succesvol rapper. Hij vertelt openhartig over het vaderschap en de moeizame relatie met zijn vader. Rooijakkers Over De Vloer is wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4 of terug te kijken bij Videoland.

Donnie stelt Art Rooijakkers een pijnlijke vraag

02:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!