Albert Verlinde en Humberto Tan Beeld © ANP

Albert zegt alsnog sorry tegen Humberto: 'Belachelijke uitspraken'

25 januari 2022 23:55

Albert Verlinde (60) heeft zijn excuses aangeboden aan Humberto Tan (56) voor de uitspraken die hij ruim een week geleden deed in het programma 'Shownieuws'. Albert beschuldigde Humberto van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Tans talkshow 'RTL Late Night', die van 2013 tot 2019 op de buis was.

"Het is nu ruim een week geleden"

"Het is nu ruim een week geleden dat ik die belachelijke en stomme uitspraken deed over Humberto Tan", zei Albert in de uitzending van Shownieuws dinsdagavond. "En ik wil echt hierbij zeggen dat ik ongelofelijk veel spijt heb en mijn oprechte excuses aanbied aan Humberto voor die idiote, domme uitspraken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Humberto trekt aangifte tegen Albert niet in: 'Het is aan het OM'

Albert maakte de betreffende opmerkingen in een gesprek over The voice of Holland. Het programma van RTL is per direct stilgelegd, omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel ongepast gedrag. In de uitzending van Shownieuws van vorige week zondag beschuldigde Verlinde Tan ervan grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow. Hij zou 'de neiging hebben om met vrouwen die leuk waren contact te zoeken na de uitzending'.

Later nuanceerde Albert zijn opmerkingen en beklemtoonde dat hij Humberto 'niet op één hoop wilde gooien' met The Voice. Albert zei dat hij de presentator noemde als 'voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste'. Hij had zich naar eigen zeggen 'niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop' zouden gooien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Albert Verlinde beschuldigt Humberto Tan van ongepast gedrag

Humberto liet direct na de opmerkingen via Twitter van zich horen. 'Wat een kolder! Pure smaad. Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice', schreef hij. Daarna deed Humberto aangifte om de 'lasterlijke' uitspraken van Albert.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!