Beeld © ANP

Fred van Leer woest om 'wanbeleid': 'Mogen eeuwige jeuk krijgen'

26 januari 2022 08:41

Fred van Leer (45) schaart zich in het rijtje met theatermakers dat allesbehalve tevreden is met de versoepelingen die gisteravond zijn aangekondigd voor de cultuursector. De theaters mogen weer open, maar met 'slechts' eenderde van de capaciteit. Het maakt Fred 'woest'.

"Ik kan wel janken, zo erg vind ik het"

In een eerste reactie op zijn Instagram Stories vertelt Fred dat hij 'alleen maar aan het schelden is'. Hij heeft dan ook geen goed woord over voor het besluit van het kabinet. "Ik kan wel janken, zo erg vind ik het. Wederom al die shows naar de gedver vanwege wanbeleid. Deze mensen in Den Haag mogen allemaal van mij de eeuwige jeuk krijgen, met te korte armpjes. Allemaal. Eén voor één, stuk voor stuk."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer overdonderd door vollere lippen: 'Allergische reactie'

Dan spreekt Fred de mensen toe die een kaartje voor een van zijn shows hebben. "Ik ga jullie op de hoogte houden natuurlijk, maar ik heb werkelijk geen idee." De theatermaker dacht namelijk dat de theaters volledig open zouden gaan. "Maar ze hadden toch een ander idee. Wat aan paupers."

Voor de mensen die zeggen dat Fred blij moet zijn omdat 'hij toch mag spelen in het theater', heeft Fred ook nog een boodschap: "Ja, dat klopt. Maar ik ben uitverkocht, dus dat gaat niet op voor mij."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Dulles niet tevreden met versoepeling cultuursector: 'Dode mus'

Fred hoopt wel dat mensen hem niet verkeerd begrijpen, want hij is 'superblij' dat de horeca weer opengaat en 'we weer mogen tot 22.00 uur'. "Ga je ding doen, leef. Maar het zou leuk zijn als de mensen die in het theater staan ook weer mogen spelen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!