Beeld © Hollandse Hoogte

Hadewych Minis vindt uitspraken Rutte lijken op De Speld-grap

26 januari 2022 08:40

Actrice Hadewych Minis (45) geloofde haar oren niet toen zij premier Mark Rutte (54) tijdens de persconferentie over de cultuursector hoorde praten. Het kabinet besloot dat de theaters tot 22.00 uur open mogen blijven.

"Zo INSANE is deze uitspraak"

Maar zowel theaters als artiesten wijzen erop dat dit een onwerkbare situatie is. De meeste voorstellingen beginnen rond 20.00 uur en mensen gaan voor die tijd niet naar het theater toe. Vooral de opmerking van Rutte dat de cultuursector 'een beetje creatief moet zijn' viel erg verkeerd bij veel artiesten.

'Ik dacht dat dit een bericht was van De Speld. Zo INSANE is deze uitspraak!' meldt Hadewych op Twitter. Zij is niet de enige die woedend reageert. Ook cabaretier Sanne Wallis de Vries stelde dinsdagavond in M dat het een bizarre situatie is. In de cultuursector klinkt al weken de kritiek dat het kabinet niet lijkt te snappen hoe theaterbezoek werkt en hoe zwaar de sector het al bijna twee jaar heeft.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jan Dulles niet tevreden met versoepeling cultuursector: 'Dode mus'

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat woensdagavond met onder anderen cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge in theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Wallis de Vries en Ebbinge waren de initiatiefnemers van de actie Kapsalon Theater, waarbij artiesten tijdens een knipbeurt een voorstelling gaven. Kapsalons waren toen al open, maar de culturele sector niet.

Met Kapsalon Theater werden verschillende theaters in Nederland vorige week woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon, waar ook werd opgetreden. Aanleiding was onvrede over het feit dat bijna alle sectoren weer open mochten, behalve onder meer de culturele sector. Ook musea deden mee aan de actie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Fred van Leer woest om 'wanbeleid': 'Mogen eeuwige jeuk krijgen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!