Femke van der Laan Beeld © ANP

Femke van der Laan klaar voor liefde ondanks gemis Eberhard

26 januari 2022 11:07

Bijna vijf jaar geleden kwam ons het treurige nieuws ten gehore over het overlijden van de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Weduwe Femke van der Laan (43) heeft ondanks het gemis grote van haar man, weer ruimte voor een nieuwe liefde. Dat vertelt ze in een interview met 'De Telegraaf'.

"Ik leer er wel beter mee leven"

Eberhard stierf in 2017 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Hoewel ze nog altijd aan het rouwen is, heeft Femke inmiddels een nieuwe liefde gevonden. Op de vraag of Eberhard deze persoon had gemogen, antwoordt ze: "Vast wel." 

Toch blijft het overlijden van de voormalig burgemeester een groot gemis in haar leven en heeft ze het er nog altijd zwaar mee. "Dat heeft denk ik vooral met mijn kinderen te maken; als ik me realiseer dat ze verder op zullen groeien zonder vader. Straks krijgen ze een partner, gaan ze een studie kiezen, op eigen benen staan. En dan is hij er niet bij."

Wel lukt het haar stapje voor stapje het leven weer op te pakken. "Het zal altijd met me meegaan. Je kunt het niet even opbergen, maar ik leer er wel beter mee leven. Het helpt dat ik een optimistisch mens ben en licht in het leven sta."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nummer opgedragen aan Eberhard van der Laan

Femke schreef de laatste momenten met haar man op in een boek, wat soms erg confronterend kon zijn. "Daar had ik wel last van tijdens het schrijven van dit boek. Dat ik regelmatig dacht: ik ga straks toch eens vragen hoe hij dit of dat zelf heeft beleefd. En dat ik me daarna realiseerde: o wacht; nou vergis ik me. Dat kan helemaal niet meer. Dat kwam dan wel binnen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vrouw Eberhard van der Laan open over verlies

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!