Beeld © ANP

Humberto geeft geen reactie op Albert die door het stof gaat

26 januari 2022 11:19

Humberto Tan (56) geeft geen reactie op de excuses die Albert Verlinde (60) dinsdagavond maakte over uitspraken die hij over hem deed in het programma 'Shownieuws'. Dat laat het management van Humberto woensdag aan RTL Boulevard weten.

"Ik zie vooralsnog geen reden om de heer Tan te adviseren om de aangifte wegens laster en smaad in te trekken"

Albert beschuldigde Humberto van mogelijk grensoverschrijdend gedrag ten tijde van Humberto's talkshow RTL Late Night, die van 2013 tot 2019 op de buis was. De presentator deed vervolgens aangifte tegen Albert wegens laster. De showbizzdeskundige noemde dinsdag zijn eerdere uitspraken 'belachelijk, stom, idioot en dom'.

Ondanks dat Albert Verlinde excuses maakt, verandert dat niet veel aan de aangifte die er gedaan is door Humberto. Zijn advocaat laat het volgende weten aan RTL Boulevard: "Ik zie vooralsnog geen reden om de heer Tan te adviseren om de aangifte wegens laster en smaad in te trekken naar aanleiding van de meest recente uitlatingen van de heer Albert Verlinde."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Albert zegt alsnog sorry tegen Humberto: 'Belachelijke uitspraken'

Albert maakte de betreffende opmerkingen in een gesprek over The voice of Holland. Het programma van RTL is per direct stilgelegd omdat meerdere mensen rond het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel ongepast gedrag. In de uitzending van Shownieuws van vorige week zondag beschuldigde Albert Humberto ervan grensoverschrijdende berichtjes te sturen naar de vrouwelijke gasten van zijn talkshow.

Later nuanceerde hij zijn opmerkingen en beklemtoonde dat hij Humberto 'niet op één hoop wilde gooien' met The Voice. Albert zei dat hij de presentator noemde als 'voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste'. Talpa liet weten niet te willen reageren op de uitspraken.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Humberto trekt aangifte tegen Albert niet in: 'Het is aan het OM'

Shownieuws ligt bij kijkers al enige tijd onder vuur vanwege onhandige uitspraken van deskundigen. Zo nam Ronald Molendijk het zaterdag op voor zijn in opspraak geraakte vriend orkestleider Jeroen Rietbergen door te zeggen dat hij 'gewoon een flirt is' en bagatelliseerde Evert Santegoeds zondag de berichten van ongepast gedrag rond The voice of Holland. Hij vond 'een hand op de bips' wel 'meevallen'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!