John de Mol wil niets kwijt over gesprek met staatssecretaris

26 januari 2022 11:10

Talpabaas John de Mol (66) gaat geen mededelingen doen over het gesprek dat hij woensdag heeft met staatssecretaris Gunay Uslu (49) (Cultuur en Media) over de gemelde misstanden bij het programma 'The voice of Holland'. Dat laat een woordvoerder van John woensdag desgevraagd weten.

"Wat ons betreft is het een gesprek tussen beiden en hebben wij niet de intentie om daarover naar buiten te treden"

"Wat ons betreft is het een gesprek tussen beiden en hebben wij niet de intentie om daarover naar buiten te treden", laat Talpa weten. Afgelopen vrijdag zei John dat hij was ingegaan op de uitnodiging van Gunay.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John de Mol en Uslu praten woensdag over misstanden The Voice

In het programma BOOS, van maker Tim Hofman, kwamen de misstanden aan bod. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur.

Jeroen stapte voor de uitzending op. Hij erkende relaties van "seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. RTL zette de samenwerking met coach Ali B gedurende het onderzoek stil. Tegen hem liggen twee aangiftes, waarvan een voor verkrachting.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter van der Vorst noemt uitspraken John de Mol 'zeer ongelukkig'

John was tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma dat hij ooit zelf bedacht. Op zijn opmerkingen dat hij weinig had kunnen doen aan de cultuur op de werkvloer omdat vrouwen zich niet meldden kreeg de mediatycoon veel kritiek, onder meer via een advertentie van Talpa-vrouwen in het AD. In de paginagrote advertentie staat de tekst 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!