Gijs Groenteman: 'Jan Slagter boycot mij vanwege grapjes'

26 januari 2022 15:08

Gijs Groenteman (47) wordt geboycot door omroepbaas Jan Slagter (67). Dat claimt de programmamaker in zijn nieuwe podcast 'Teun & Gijs vertellen alles', die woensdag online is gezet. Volgens Gijs wil Jan hem niet meer in programma's van Omroep MAX hebben omdat hij in het afgelopen seizoen van het satirische programma 'Media Inside' elke aflevering een grapje over Jan maakte.

''Ik vind dat best ver gaan''

In Media Inside van BNNVARA zat een 'running gag' over Jan Slagter, vertelt Gijs in de podcast. "We hadden hem uitgenodigd, maar hij besloot na de eerste aflevering dat hij het een onleuk programma vond waar hij niet aan mee wilde doen." In de loop van de reeks werd de afzegging van Jan een grapje dat elke aflevering terugkeerde: "Het leek me heel grappig om dat elke week een keer te zeggen. En dan moet je het ook afmaken en tot het einde toe volhouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter was nerveus voor gesprek met prinses Beatrix

Gijs werd echter recent weer op zijn uitlatingen gewezen toen hij zich meldde bij het NPO Radio 1-programma MAX Nieuwsweekend. Het ging over een podcast over Schubert die hij voor het Concertgebouw maakt: "Dat leek me echt een leuk onderwerp dat goed past bij de luisteraars van dat programma."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter trots op Omroep MAX: 'Verklaarden me voor gek'

Hij kreeg echter te horen dat zijn aanwezigheid in het programma niet gewenst was. De reden was dat Jan Slager boos zou zijn over de grapjes in Media Inside. "Ik vind dat best ver gaan", stelt Gijs in de podcast Teun & Gijs vertellen alles. "Dat je een grapje over een omroepbaas maakt en vervolgens persona non grata wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter snapt Televizier-winst Tim Hofman niet

De interviewer ging vervolgens verhaal halen bij Jan, die beaamde dat hij de grappen in Media Inside niet kon waarderen. "Je mag een grap leuk vinden of niet", sluit Gijs af. "Maar ik vind het iets heel anders dat iemand zich om die reden op redactieniveau met radioprogramma's gaat bemoeien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronacrisis laat Jan Slagter niet in de koude kleren zitten

Omroep MAX laat woensdag desgevraagd weten dat Jan "niets toe te voegen heeft aan het verhaal van Gijs".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!