Frank Dane Beeld © ANP

Frank Dane reageert op abrupt vertrek bij Radio 538

26 januari 2022 18:57

Na zijn plotselinge vertrek bij Radio 538 is het behoorlijk stil rondom Frank Dane (40). Gelukkig staat hij vandaag weer aan de desk bij RTL Boulevard en vertelt hij hoe het nu met hem gaat.

''Ik zit werkeloos thuis''

Na de vraag van Bridget hoe het met Frank gaat, reageert hij: "Het gaat wel oké. Het gaat goed. Ik ben blij dat ik de deur uit ben en dat ik even hier kan zijn, want ik zit werkloos thuis." Het is nog niet zo heel lang geleden dat Frank en zijn team abrupt moesten stoppen met hun ochtendshow bij Radio 538 en hij lijkt het nog niet helemaal een plekje te hebben gegeven.

"Ik ben het nog aan het verwerken allemaal. Ik heb vooral veel contact met mijn team. We weten niet zo goed hoe de toekomst zal zijn", vertelt Frank. Wel vertelt de radio-dj dat er al een gesprek heeft plaatsgevonden met Talpa, maar dat het vooralsnog niet duidelijk is wat de toekomst te bieden heeft.

Of hij toch nog terugkeert naar Radio 538 sluit hij ook niet uit. "Ik ben op mijn achttiende begonnen bij 538, dus mijn hart ligt daar wel echt", vertelt Frank. Desondanks kan hij niet met zekerheid zeggen dat hij terugkeert: "Op dit moment vind ik dat lastig te beantwoorden, want ik heb ook een team die ik heel graag aan het werk wil houden." Hij voegt eraan toe: "Er zijn heel wat belangen en ik probeer dat voor iedereen goed te doen."

Frank Dane zit na abrupt vertrek Radio 538 werkloos thuis

03:25
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Frank Dane werd maandag geïnformeerd over overname'

Op 27 december kregen Frank en zijn collega's onverwachts te horen dat het einde van zijn ochtendshow in zicht was. De klap was zo hard voor de radio-dj dat hij besloot om per direct te stoppen. Sinds deze maand nemen Wietze de Jager en Klaas van der Eerden het stokje in de ochtend van hem over. 

Frank koos er bewust voor om geen afscheidsshow te maken. "Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio", zo liet hij via de woordvoerder in een reactie weten.

Wietze, die met Frank meeleeft na dit pittige nieuws, heeft 'alle respect' voor hem. "Het is natuurlijk ook een beetje een gekke situatie, ook dat je hier weer radio zit te maken en dat dit onze nieuwe plek is", gaf hij eerlijk toe op de radio. "Het is heel bijzonder, maar we begrijpen alle berichten ook", vervolgt hij. "Daarom ook alle respect naar team Dane, want het is natuurlijk geen leuke situatie waar zij nu in zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Dane start zijn week ‘verdrietig’ na afscheid ochtendshow

Mediadeskundige Rob Goossens denkt dat er toch wel sprake was van paniekvoetbal als het gaat om het vertrek van Frank Dane. 

Rob Goossens: 'Ontslag Frank Dane ligt erg gevoelig'

05:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!