Diederik Ebbinge legt zich neer bij maatregelen kabinet

27 januari 2022 11:26

Diederik Ebbinge (52) roept publiek op om de komende tijd de theaters te bezoeken en artiesten om de zalen 'plat te spelen'. Eerder pleitte de cabaretier nog voor een aanpassing van de 1,5-metermaatregel en de sluitingstijd van 22.00 uur, maar nu dat er niet in lijkt te zitten wil hij niet blijven hangen in negativiteit, zegt hij tegen het ANP.

"Rug recht en speel de theaters plat!"

'Nu het is zoals het is zou ik zeggen: Rug recht en speel de theaters plat! En tot het publiek: Ga kijken! Er is genoeg en er is eindelijk weer wat anders. Op naar de lente!' schrijft Diederik donderdagochtend op Twitter. Met de tweet lijkt de acteur zich neer te leggen bij de beperkte heropening van de culturele sector, zoals die dinsdag werd aangekondigd door het kabinet.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Diederik Ebbinge openhartig over burn-out: 'Ik kon niets meer'

"Eigenlijk komt mijn bericht voort uit Kapsalon Theater", legt Diederik desgevraagd uit, doelend op de landelijke actie van vorige week waarbij theaters door heel het land mensen een knipbeurt gaven terwijl ze naar een voorstelling konden kijken. "Daar bereikten we zo'n positieve vibe mee en maakten we zo'n goede beurt in den lande, dat ik nu terug wil naar dat gevoel. Natuurlijk was de teleurstelling groot na de aangekondigde versoepelingen, maar daar moeten we niet in blijven hangen. Daarom wil ik het publiek enthousiasmeren om toch te gaan kijken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Diederik Ebbinge: 'Nieuw seizoen Promenade urgenter dan ooit'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!