Barry Cryer Beeld © Getty Images

Komiek Barry Cryer op 86-jarige leeftijd overleden

27 januari 2022 12:50

De komiek, schrijver en acteur Barry Cryer is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij schreef onder meer teksten voor de komieken Bruce Forsyth en Bob Hope, maar ook voor het komedieprogramma 'The Two Ronnies' dat op de BBC te zien was. Daarnaast was hij te beluisteren in BBC-radioprogramma's als 'Just A Minute' en 'I’m Sorry I Haven’t a Clue'.

"Een van de absolute grootheden van de Britse komedie, Barry Cryer, is niet meer"

Barry speelde in een aantal films, waaronder Bloodbath at the House of Death. Hierin vertolkte hij de rol van politieagent. De acteur, die in Leeds werd geboren in 1935, werd ooit op het podium gespot door presentator en schrijver David Frost. Het duo werkte daarna samen aan bijvoorbeeld de BBC-show The Frost Report. Hij ontving in 2018 een Lifetime Achievement Award van de British Music Hall Society voor zijn loopbaan als komiek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opa van Vera uit Big Brother plotseling overleden

Op sociale media wordt de overleden Brit donderdag herdacht door vele mensen met wie hij werkte. 'Barry Cryer was zoals het zou moeten zijn. Een ongelooflijk grappige man die werkte met - en schreef voor - de reuzen uit de comedywereld', schrijft acteur Mark Gatiss.

Ook komiek Stephen Fry is bedroefd. 'Zulk triest nieuws, een van de absolute grootheden van de Britse komedie, Barry Cryer, is niet meer. Een glorieuze, mooie, hilarische en getalenteerde schrijver en performer die alle komische tradities overschreed.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Originele stemacteur van Charlie Brown, Peter Robbins, overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!