Beeld © ANP

Doutzen Kroes misschien 'met pensioen' vanwege coronacrisis

29 januari 2022 09:22

Topmodel Doutzen Kroes (37) is voorlopig gestopt met modellenwerk, vertelt zij in de podcast van haar vriendin en corona-activiste Isa Kriens. "Misschien is het een pauze, misschien mijn pensioen. Misschien ga ik nooit meer beginnen."

"Ik wil niet meer bijdragen aan die corruptie"

Die beslissing maakte ze zodra het coronavirus opstak en alles dicht was. Daardoor kwam volgens Kroes 'een sneltrein tot stilstand', waardoor ze 'kon uitstappen'. Ze realiseerde zich naar eigen zeggen dat ze eigenlijk alles al had, 'een leuk gezin, gezonde kinderen, een leuke man, een mooie familie om me heen. Allemaal lieve mensen.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Doutzen Kroes uit kritiek op prikbeleid: 'Luister naar je intuïtie'

Het topmodel vroeg zich af wat haar beweegreden voor het werk was, vertelt ze. "Waarom doe ik wat ik doe? Is het eigenlijk omdat het al zo is? En dat was het eigenlijk." Ze maakte haar opdracht in Parijs nog af en besloot daarna haar agentschap te bellen. Die vertelde ze: "Ik ga niet meer door". Dat gaf haar een gevoel van vrijheid, vertelt Kroes.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Doutzen Kroes komt terug op veelbesproken interview

Ze was naar eigen zeggen altijd bezig met vragen als 'waarom zijn dingen zoals ze zijn' en realiseerde zich dat er wel gelijkheid in de wereld kan zijn, maar dat de ongelijkheid in stand wordt gehouden. "Toen dacht ik, weet je wat: laat alles maar gewoon zitten. Ik wil ook niet meer dit werk doen, ik wil niet meer bijdragen aan die corruptie." Ze wil modellenwerk niet 'in die hoedanigheid' doen, voor merken waar ze 'eigenlijk niet achter stond'. In plaats daarvan wil ze 'alleen nog maar zuiver zijn'.

Diederik over interview Doutzen: 'Hoop van wat ze zegt is onzin'

02:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!