Simon Vuyk: 'Partner Peter R. wilde niet 'het liefje van' zijn'

30 januari 2022 12:29

De partner van de neergeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries is tot nu toe altijd in de anonimiteit gebleven, omdat zij 'niet te boek wilde staan als 'het liefje van''. Dat zegt maker van de documentaire 'Vertrouwelijk!' en goede vriend van Peter, Simon Vuyk, in 'WNL op Zondag'. In de documentaire stapt de vriendin van Peter voor het eerst uit de anonimiteit.

"Een van de belangrijkste redenen voor haar was om niet ervan beschuldigd te worden dat ze Peter als een kruiwagen zou gebruiken voor haar eigen carrière"

Belangrijkste reden hiervoor is dat de partner van Peter in het proces dat loopt tegen de aanslagplegers 'haar spreekrecht gaat gebruiken in de rechtszaal'. Dat wil zij niet anoniem doen. De inhoudelijke behandeling is over een paar maanden, in juni. Daarbij was het stel 'er naartoe aan het werken om samen naar buiten te treden'. Dat is samen niet meer gelukt, maar nu doet zij dat dus alleen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter R. de Vries zou in zomer 2022 gaan trouwen met Tahmina

Simon vertelt in WNL op Zondag over de beweegredenen van de vrouw om anoniem te blijven. "Een van de belangrijkste redenen voor haar was om niet ervan beschuldigd te worden dat ze Peter als een kruiwagen zou gebruiken voor haar eigen carrière." Want zij stond aan het begin van haar carrière en wilde die 'op eigen kracht' opbouwen, wat zij volgens Simon heeft gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Medepleger Kamil E. speelde veel grotere rol bij moord op Peter R. de Vries'

De documentaire gaat over de laatste jaren dat Peter nog leefde, waarin een grote rol is weggelegd voor zijn partner. Uit een eerder gedeeld fragment wordt duidelijk dat de vrouw schrijfster en journalist is. De documentaire is zondagavond om 21:25 uur te zien op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!