Beeld © ANP

Angela de Jong reageert op sneer van Linda de Mol: 'Sneue mediaruzie'

31 januari 2022 11:54

De columnist Angela de Jong (45) is niet te spreken over uitlatingen van Linda de mol (57) aan haar adres. In het statement dat Linda zaterdag op haar website plaatste, haalt ze hard uit naar verschillende mediapersonen, waaronder Angela. In het programma 'Goedemorgen Nederland' reageert de columnist hierop.

"Waar ik echt van baalde afgelopen weekend, is dat het nu weer zo’n sneue mediaruzie aan het worden is"

Linda zegt helemaal niets meer over de misstanden rondom The Voice waarbij haar ex-partner Jeroen Rietbergen is betrokken, zo kunnen we lezen in haar verklaring. Reden daarvoor is dat ze vindt dat een aantal mediapersoonlijkheden haar het leven zuur maken. 'Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen, omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?' aldus Linda. 

Angela kan zich deels vinden in de woorden van Linda. "Ja, ik las het. Dat ze mij niet de leukste persoon op de wereld vindt, ja, dat begrijp ik best. Dat is ook haar goed recht", reageert de columnist in Goedemorgen Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Beau betreurt ruzie met Linda de Mol om Weet Ik Veel

Maar ze kan deze uithaal op z’n allerminst waarderen. "Het enige lastige is, voor haar dan in dit geval, dat het schandaal wat nu aan het licht komt achter de schermen van The Voice, eigenlijk het grootste schandaal is dat we hebben gehad in zeventig jaar televisie. Dus ja, daar is heel veel aandacht voor."

Daarom is de columnist juist van mening dat ze iets goeds doet door de The Voice-rel niet onder het tapijt te vegen. "Er zijn nog heel veel vragen die de mensen thuis in de huiskamer stellen, maar die ik ook hardop stel in mijn column. Dat ik dan af en toe de kop van Jut ben, ja, dat zij zo."

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob slaat terug na 'totale meltdown' Linda de Mol: 'Zak er lekker in!'

Wel betreurt Angela deze - volgens haar - onnodige woordenwisseling. "Wat ik er wél vervelend aan vind, en waar ik echt van baalde afgelopen weekend, is dat het nu weer zo’n sneue mediaruzie aan het worden is en dat ís het natuurlijk niet."

Ze vervolgt: "Het gaat hier om de slachtoffers en daar moet het ook vooral om gaan. En om de mannen die het gedaan hebben. Die verdwijnen nu ook een beetje aan de horizon, wat volgens mij ook niet de bedoeling kan zijn. Dus ja, dat vond ik er jammer aan."

Angela laat het daarom nu ook bij deze reactie in Goedemorgen Nederland en zal hier verder geen aandacht meer aan besteden. "Dat Linda dat niet leuk vindt, snap ik ook best wel. Voor de rest, weet je: ik heb een column geschreven, zij heeft erop gereageerd en ik ga niet weer een column schrijven over deze reactie van haar."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Belangrijke zin ontbrak in statement van Linda de Mol'

Anderhalve week geleden kwam de BOOS-aflevering online waarin onthullingen werden gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen The voice of Holland. Daarin deden meerdere vrouwen melding van zulk gedrag door Marco Borsato, Ali B, Jeroen Rietbergen en een itemregisseur.

Eerder reageerde mediadeskundige Rob Goossens ook op de uitspraken van Linda bij ons aan de desk. Je ziet het in de video hieronder. 

Rob slaat terug na 'totale meltdown' Linda de Mol: 'Zak er lekker in!'

10:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!