Frans Bauer Beeld © Shownieuws

Frans Bauer breekt tijdens interview: 'Het doet me heel veel'

31 januari 2022 12:24

Voor de online serie 'Op De Gevoelige Plaat' van 'Shownieuws', interviewt William Rutten (52) volkszanger Frans Bauer (48). Ze halen samen mooie herinneringen op aan de hand van zijn archief, maar dit wordt Frans al snel teveel. Wanneer Frans een foto ziet van iemand die hem heel dierbaar is, barst hij in tranen uit.

"Dat ga je niet zomaar even een plek geven"

Frans laat zich gedurende het interview van zijn gevoelige kant zien. Wanneer William een foto laat zien van Frans met zijn zoon, krijgt de zanger een brok in zijn keel. "Het doet me heel veel dit soort foto’s. (...) Misschien komt het ook wel door het ouder worden, dat ik vaker emotioneler ben met dit soort dingen. Maar dit doet je realiseren dat de tijd zo snel gaat."

Ook wanneer er een foto met zijn vader verschijnt, doet de zanger zichtbaar zijn best het droog te houden. "Ik vind het lastig om over mijn vader te praten. (...) Wij hadden een ontzettend bijzondere band. Eigenlijk waren we één", vertelt Frans. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frans Bauer onthult: 'Na thuiskomst ging het opnieuw mis'

Zijn vader overleed op 70-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De zanger heeft dit nooit een plekje kunnen geven. "Ik kwam het ziekenhuis binnengelopen in Roosendaal, waar mijn vader was opgenomen, en op dat moment was de reanimatie van mijn vader. Dat verwerk je niet zo snel. Dat ga je niet zomaar even een plek geven."

Aan het eind van het gesprek is het juist de foto met zijn vader die Frans cadeau krijgt. "Ik geef elke shoot een bijzondere foto en daar kon ik bij jou niet omheen. Ik hoop dat je hem een mooi plekje gaat geven", begint William. Frans barst in tranen uit. "Sorry", zegt de volkszanger. "Nee joh, helemaal goed. Ik vind het mooi om te zien dat het je zo emotioneert. Dat doet een foto", reageert William. "Sommige foto’s blijven je gewoon bij", sluit Frans af. 

Bekijk het hele interview met Frans hier

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Frans Bauer denkt nog niet aan stoppen bij The Voice

Het zijn geen makkelijke tijden geweest voor de zanger. Begin dit jaar werd zijn vrouw Mariska getroffen door een herseninfarct. Nu ze weer thuis is vertelt Frans hoe het met haar gaat. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!