Lionel Richie Beeld © Getty Images

Amerikaanse artiesten durven Europese tournee niet aan

1 februari 2022 10:26

De eerste Amerikaanse artiesten hebben hun tournee door Europa komende zomer geannuleerd vanwege de coronasituatie. Lionel Richie (71) en Aerosmith durven het niet aan om de shows te laten staan.

Lionel laat op Twitter weten dat hij zijn tournee uitstelt. Dat betekent dat de zanger in juli niet op het Nederlandse festival Bospop staat. 'Ik hoop dat jullie het begrijpen en dat we elkaar snel zien als we weer veilig bij elkaar kunnen komen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Doutzen Kroes misschien 'met pensioen' vanwege coronacrisis

Aerosmith heeft zijn tour door Europa in juni en juli geannuleerd. "We zijn de situatie rond Covid-19 blijven monitoren, maar het is door de onzekerheid over de reismogelijkheden, coronarestricties en andere issues duidelijk geworden dat het niet gaat lukken om de tour in die regio te laten doorgaan." De band had geen shows in Nederland gepland staan. Wel zou Aerosmith naar onder meer Engeland, Frankrijk en Spanje reizen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish: 'Ik was dood geweest zonder coronavaccinatie'

In Nederlandse zalen en op festivals staan nog meerdere Amerikaanse artiesten gepland. Zo komt Pearl Jam in juni naar Pinkpop en een maand later naar de Ziggo Dome. Ook onder meer KISS, Red Hot Chili Peppers en Billie Eilish hebben shows in Nederland op hun agenda staan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!