Tom Groot Beeld © ANP

Fotografen zaten boer Tom op de hielen: 'Durfde niet meer naar buiten'

1 februari 2022 17:20

Hij kreeg maar liefst 1808 brieven en werd dé hit van het achtste seizoen 'Boer zoekt Vrouw': de 39-jarige boer Tom. Hij koos uiteindelijk voor Rinke maar dat hield geen stand, en een paar dagen na de laatste aflevering ontmoette hij Marieke. "Er waren geen twijfels: wij horen bij elkaar", zo omschrijft hij hun liefdesverhaal in de nieuwe editie van 'Vriendin'. Daarin blikt hij ook terug op de periode na zijn deelname aan het datingprogramma.

"Ik moest nog net niet huilen, maar het scheelde niet veel"

Aan aandacht geen gebrek, maar toch vond Tom via Boer zoekt Vrouw niet de liefde van zijn leven. Het was een paar dagen na de laatste aflevering dat Tom en Marieke elkaar tegenkwamen op een event in de buurt. "Iedereen daar trok aan me en wilde op de foto, zij praatte gewoon rustig met me", weet hij nog. Kort erna kwamen de twee elkaar weer tegen en was het gevoel zó sterk, dat ze besloten af te spreken.

"In het verleden kon ik weleens het gevoel hebben dat ik meer mijn best moest doen, maar bij haar kan ik helemaal mezelf zijn. Ik was er gewoon nooit eerder aan toe, denk ik", aldus de BzV-hunk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Op déze datum start een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw

Marieke was niet de enige die zich aan de voeten van Tom - die in het interview overigens wil benadrukken zichzelf niet aangemeld te hebben voor het programma, dat waren zijn vrienden - wierp. De populaire boer en inmiddels ook presentator, vertelt dat er genoeg meisjes bij hem aan de deur zijn geweest. Soms zelfs midden in de nacht. "Ik heb ook nog iets van 150 brieven en mailtjes gehad, het was een gekkenhuis. (...) Het was bizar, de paparazzi lagen in de bosjes."

Op een gegeven moment voelde Tom zich zo opgelaten dat hij niet meer naar buiten durfde. "Aan die fotografen kon ik echt niet wennen, ik zat hier binnen met pijn in mijn buik", vertelt hij. "Ik had zó’n rotgevoel. Ik moest nog net niet huilen, maar het scheelde niet veel."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Vriendin boer Tom wil dolgraag trouwen

Inmiddels is die fase voorbij en heeft Tom samen met Marieke twee prachtige zoontjes. Al was het wel even schrikken voor het gezinnetje toen de kleine Kees het RS-­virus bleek te hebben. "We raken niet snel in paniek, maar dit was wel even schrikken. RS kan gevaarlijk zijn bij zulke kleintjes. Bíjna moest Kees aan het zuurstof, maar gelukkig is het een sterk jochie, het was niet nodig. Nu gaat het weer goed met hem", aldus het RTL-gezicht.

Boer Tom vader geworden van een zoontje: 'Hij kreeg het RS-virus'

02:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!