Beeld © ANP

Dít had Chantal Janzen graag van tevoren geweten over ouderschap

02 februari 2022 12:33

Chantal Janzen (42) is al meer dan tien jaar moeder, maar toch had ze van tevoren best even een 'handleiding ouderschap' willen krijgen. Op haar Instagram-account vertelt de presentatrice op welke voorvallen ze zich graag had willen voorbereiden.

"Of als je iets leuks doet voor jezelf zonder kinderen"

Chantal had bijvoorbeeld graag eerder gehoord dat 'wanneer je met je peuter op de fiets zit en denkt: ik breng hem gewoon lekker niet naar de opvang, maar na een uur thuis altijd weer had gewild dat je het toch had gedaan'. Ook haalt Chantal het voorbeeld aan dat je buikpijn hebt als je puber 's ochtends naar school fietst. In die categorie vindt ze het ook lastig om haar huilende peuter achter te laten bij de opvang.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen: 'Werk van zuivere medewerkers The Voice nu verpest'

De presentatrice voelt zich daarna vaak schuldig als ze te lang moet werken, 'of als je iets leuks doet voor jezelf zonder kinderen'. Verder kan Chantal zich weleens afvragen of ze er wel genoeg is voor de kinderen 'na 24/7 met hen samen te zijn geweest'.

Chantal heeft niet alleen twijfels over of ze wel goed bezig is als moeder, maar ook vindt ze zichzelf soms als partner 'tekortschieten'. Sowieso met 'het hebben van een schuldgevoel', daar is Chantal 'helemaal klaar mee'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chantal Janzen hekelt misvatting over tv-wereld: 'Blij dat ik mensen om me heen heb'

Chantal deed laatst uit de doeken dat ze een tijdlang last had van een stalker, die haar zelfs bedreigde. Met behulp van een psycholoog heeft de presentatrice de angst voor de stalker overwonnen. In onderstaande video vertelt ze daar meer over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!