Beeld © ANP

Zijn ze veel veranderd? Dit is hoe de Better Than Ever-kandidaten er vroeger uitzagen

05 februari 2022 11:48

De zesde aflevering van 'Better Than Ever', waarin oud-kandidaten van talentenjachten als 'Idols', 'Starmaker' en 'Idols' te zien zijn, zit er alweer op. Sommige gezichten zien we na jarenlange afwezigheid weer eens terug op de nationale kijkbuis. Maar zijn ze nou veel veranderd ten opzichte van vroeger?

Dewi Pechler

Eén van de meest spraakmakende namen uit de hele cast van Better Than Ever is natuurlijk Dewi Pechler. In het eerste seizoen van Idols maakt ze furore en schopte ze het tot de vierde plaats. Heel Nederland kon haar herkennen aan de roze en paarse dreadlocks. In Better Than Ever vertelt Dewi dat ze een tijdlang geen muziek meer heeft gemaakt, maar na haar uitvoering van 'Goodbye Yellow Brick Road' begint het toch weer te kriebelen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dewi van Idols gelukkig in de liefde met andere oud-talentenjachtster

Chris Hordijk

Het tweede seizoen van The Voice leverde Chris Hordijk een tweede plaats op. In de jaren daarna heeft hij zich altijd een 'mislukte talentenjachtzanger' gevoeld. Tot overmaat van ramp moest hij op een gegeven moment zelfs 'Viva Hollandia' zingen, waarmee zijn nachtmerrie werkelijkheid werd. Chris doet mee aan Better Than Ever om te laten zien dat wat hij doet, wel degelijk goed is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Chris Hordijk wil niet meer vergeleken worden met zus Lisa Loïs

Iris Kroes

In het seizoen dat Chris tweede werd, ging Iris Kroes er met de winst vandoor. Bij het grote publiek werd ze nooit bekend, maar belangrijker: 'het meisje met de harp' leeft al jaren haar droom. Ze vaart namelijk de hele wereld over om op te treden op cruiseschepen. In Better Than Ever wil Iris graag laten zien dat ze naast het meisje met de harp, ook gewoon een zangeres is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Iris Kroes kiest ruime sop voor cruise

Kelvin Muïs

Lang geleden, in 2010, deed Kelvin Muïs mee aan het derde seizoen van X Factor, waarin hij ook derde werd. Sindsdien deed hij nog mee aan The voice of Holland, maar van een echte doorbraak is geen sprake geweest. Daar droomt de zanger nog steeds van, vertelt hij in Better Than Ever. Met zijn cover van 'Purple Rain' maakt hij in ieder geval grote indruk.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Berget Lewis over uitschakeling X-factor: Ik was ziek tijdens optreden

Esther Nijhove

De tot dan toe onervaren Esther Nijhove deed mee aan het eerste seizoen van The Voice. In het team van Van Velzen ontwikkelde ze zich van een ruwe diamant tot een waar powerhouse. In de halve finale moest ze het afleggen tegen de uiteindelijke winnaar Ben Saunders. Poliepen op haar stembanden speelden de zangeres vervolgens parten en ze stopte een tijd met zingen. Door een talentenshow binnen KLM, waar Esther nu stewardess is, is het vuurtje toch weer aangewakkerd.

Jim van der Zee

Redelijk recent, in 2018 namelijk, won Jim van der Zee het seizoen van The Voice waar hij aan meedeed. Kort na zijn overwinning bracht hij een debuutalbum uit, maar met terugwerkende kracht staat hij helemaal niet meer achter de nummers die daarop staan. Inmiddels is Jim pakketbezorger. Hij doet mee aan Better Than Ever om te laten zien waar hij goed in is: zingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

TVOH-winnaar Jim van der Zee gooide zijn leven radicaal om

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!