Een foto van prins Andrew en het vermeende slachtoffer Virginia Giuffre uit 2001, genomen in het huis van de vrouw van Epstein. Beeld © ANP

Ex-vriendin prins Andrew betwijfelt echtheid foto met Virginia Giuffre

2 februari 2022 22:37

De ex-vriendin van de Britse prins Andrew (66), Lady Victoria Hervey, deelt woensdag een nogal opvallende foto op haar Instagram Story. Op de foto zien we Virginia Giuffre (38) in haar eentje staan, waardoor ze lijkt te suggereren dat de bekende foto - en belangrijk bewijsmateriaal - van Virginia met prins Andrew niet echt is.

"Wat als ik je vertelde dat een slachtoffer van Epstein mij heeft gezegd dat het hier om een Ierse bodydouble gaat"

Op de foto die Victoria op haar Instagram-account deelt zien we Virginia los van Andrew. 'Komt deze foto iemand bekend voor?' schrijft ze erbij. Het is echter duidelijk te zien dat het plaatje bewerkt is. 

Toch is Victoria zelf overtuigd van haar aanwijzingen en gaat nog even door. Ze plaatst nog een foto waarop Andrew samen met Virginia en Ghislaine Maxwell te zien is in het huis van Jeffrey Epstein. 'Geloof je nog altijd dat deze foto echt is? Wat als ik je vertelde dat een slachtoffer van Epstein mij heeft gezegd dat het hier om een Ierse bodydouble gaat, die er achteraf op is geplakt?'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Andrew heeft liefde voor pluche knuffels: 'Hij had er 50 tot 60'

Eerder al vertelt Andrew in een interview met BBC dat de foto nep is. "Je kan niet zien of het een bewerkte foto is, want het beeld dat men gebruikt is een foto van een foto."

Opvallend is het wel dat de ex-vriendin het nu opneemt voor Andrew. In de documentaire die recentelijk is uitgekomen over Jeffrey Epstein en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell, liet ze namelijk vallen dat er 'nog meer mensen gestraft moesten worden' en ze hoopte dat 'Ghislaine nog meer namen zou noemen'. Blijkbaar had ze het hier dus niet over Andrew en is ze overtuigt van zijn onschuld. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zaak tegen prins Andrew wegens vermeend misbruik gaat door

Virginia wil een proces beginnen tegen de prins, omdat hij haar in 2001 als 17-jarige, toen ze Virginia Roberts heette, drie keer zou hebben misbruikt. Dat zou in de kringen van de steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein hebben plaatsgevonden, die in 2019 zelfmoord pleegde in een cel in New York. Jeffrey zou Virginia hebben opgedragen seks met de prins te hebben.

Virginia diende vorig jaar een klacht in. Een belangrijk obstakel voor de procedure tegen prins Andrew leek de deal die Virginia in 2009 sloot met Jeffrey Epstein. In de onlangs gepubliceerde overeenkomst, die eerder geheim moest blijven, staat dat ze een half miljoen dollar van Jeffrey heeft gekregen. In ruil daarvoor zou ze geen klachten tegen hem of zijn entourage indienen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak tegen prins Andrew wegens vermeend misbruik gaat door

De titels van Andrew zijn inmiddels afgenomen door zijn moeder koningin Elizabeth. Ze had veel moeite met deze beslissing, want voor hem was dit het ergste wat zij kon doen: 

'Wat Elizabeth deed is het ergste wat Andrew kan overkomen'

03:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!