Koen Verweij Beeld © Radio 538 - De 538 Ochtendshow met Wietze en Klaas

Schaatser Koen Verweij knipt lang haar af voor goed doel

3 februari 2022 17:32

Schaatser Koen Verweij (31) was vandaag te gast bij Radio 538 voor 'De 538 Ochtendshow met Wietze en Klaas' en deed daar meteen een grote belofte. De schaatser is namelijk van plan om zijn haar te doneren na de Olympische Spelen. Zelf doet Koen niet mee aan de Spelen, maar zijn vriendin, schaatser Jutta Leerdam (23), wel.

"Het is echt niet normaal wat er uit die knot komt"

Naast zijn kunsten op het ijs staat Koen ook bekend om zijn lange lokken. Tijdens De 538 Ochtendshow met Wietze en Klaas kwam zijn coupe ook weer ter sprake. “Ik wil mijn haar heel graag afknippen op een geschikt moment en wil het dan doneren aan Stichting Haarwensen. Deze maand, na de Olympische Spelen, lijkt mij het perfecte moment", zegt Koen. Hij maakt het iets nog spannender, want voor elke 1000 euro die gedoneerd wordt, knipt de schaatser één centimeter van z'n haar af. Uiteindelijk hopen ze 53,8 centimeters haar van z'n hoofd te kunnen knippen, wat zou betekenen dat er een bedrag zal worden opgehaald van 53.800 euro. Doneren kan via deze link. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koen Verweij: ik kan tegen een stootje

Om te tonen met hoeveel haar ze hier te maken hebben, gooit Koen even zijn bos los. Wietze en Klaas reageren vol verbazing: "Het is echt niet normaal wat er uit die knot komt" en "Kan je gewoon uit het raam hangen en dan kan je naar binnen klimmen! Een soort Rapunzel." 

Koen laat niet zomaar de schaar in zijn haar zetten. Dit laat hij namelijk doen door iemand die hij door en door vertrouwt, namelijk zijn vriendin Jutta. Zij schrok overigens van dit nieuws, maar wil inmiddels toch met alle liefde zijn haar knippen na terugkomst vanuit Beijng. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koen Verweij hangt zijn schaatsen even aan de wilgen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!